Säg hej då till CAPTCHA

 • Buffer

Rolig CAPTCHAEfter att ha skrivit in en CAPTCHA fel ett antal gånger, så vill man bara lämna sajten. Det spelar inte längre någon roll vad det var man skulle göra. Var det ett formulär jag skulle fylla i? En produkt jag skulle köpa? Who cares, I’m out of here!

Alla dessa ”text”-baserade CAPTCHAs kan snart få ett slut. Minteye har hittat lösningen. Det handlar om att man istället för att upprepa massa förvrängda tecken/bokstäver, rätar ut en bild. Du drar i ”slidern” tills bilden rätar ut sig och om du drar för långt så drar bilden ihop sig igen. Enligt minteye ökar en ”no-type solution” konverteringen då den fungerar lika enkelt på både stationära datorer som i smartphones.

Det mest ultimata med det här är att du kan klämma in en bildannons i minteyes bild-CAPTCHA och se till att dina besökare faktiskt tittar på annonsen istället för att den försvinner bland innehållet på sidan.

Alla webmasters som använder en text-CAPTCHA som verifiering på Google AdWords-CAPTCHAsin webbplats: sluta upp! Det minteye erbjuder är ju revolutionerande. Till och med Google själva använder en ful text-CAPTCHA. Här på bilden till höger finns det en för Google Adwords i utloggat läge. Men kolla på den. Jag lyckas fan inte tyda den andra delen av CAPTCHan.. är det Yolicall eller Ydicall?

Jag vouchar stenhårt för den här tjänsten. Absolut finns det risker med den här och det kommer att finnas robotar som lyckas kläcka den här sortens bild-CAPTCHA också, precis som robotar just nu löser vanliga CAPTCHAs. Men jag tycker ändå att alla webmasters hellre bör använda sig av den här funktion än någon annan. Jag tror också att Google själva redan har fått upp ögonen för startupen minteye och vem vet? Google kanske köper tjänsten? Det är ju trots allt annonsering i en CAPTCHA och Googles sökmotor, som vi vet, tjänar shit loads of money på annonsering.

 • http://twitter.com/AlexanderEdbom Alexander Edbom

  Jag har en sån där känsla av att den är ”Hackable”.

  Exempel på en populär sida som använder Minteye?

  • http://wernertoniste.se/ Werner Töniste

   Allt är hackable :) Om robotarna redan nu lyckas lösa oförståeliga CAPTCHAs, så lär det inte vara så svårt att programmera så att den förstår att bilden är rak.

   Det är en rätt så färsk startup, så jag tror inte någon populär sida skaffat det än. Svårt och hitta också. Vad ska man söka på ”we use minteye”? Inte så många som skriver att de använder CAPTCHA på sin sajt heller :P