Söktips: ”what is the volume of a cylinder”

  • Buffer

Söktipset fungerar om du går in på http://www.google.com/?hl=en Google Söktipsoch skriver in sökfrasen ”what is the volume of a cylinder”. Det som dyker upp är ett sökresultat via ”knowledge graph” där Google ger oss svaret direkt i sökmotorn och slippa rota bland sökresultaten. Google vill i det här fallet ge oss svaret på hur man räknar ut volymen på en cylinder. Men ibland händer det att sökmotorn inte förstår alla tecken.

Vad är volymen av en cylinder?
Svar: πR² x H or .7854 x D² x H

Söktips - what is the volume of a cylinder

Söktips – what is the volume of a cylinder

 

Det som har hänt är att tecknet för Pi : π (Pi), som finns på sidan quizlet.com (där också svaret finns), inte är ett tecken som Google uppfattar som ett tecken för Pi. Tecknet som finns på sidan ser ut så här ∏. Det sökmotorn väljer att göra är att inte visa tecknet alls (se början av formeln). Som om det inte existerade.

Så här såg svaret up på quizlet.com:

SFSFR Hydraulics Definitions flashcards | Quizlet

SFSFR Hydraulics Definitions flashcards | Quizlet

 

Det kan därför också vara bra och veta hur man skriver ut Pi. Wikipedia förklarar:

I datorer, då Unicode används, lagras den grekiska bokstaven Π med koden 3A0(hex) och π med koden 3C0(hex). Tecknen stöds inte av någon annan teckenuppsättning som är eller varit vanlig i Sverige. I Grekland används ISO/IEC 8859-7 utöver Unicode. I HTML kan Π eller π skrivas.