Google testar ”Snabbtitt” (Quick view) i mobilen.

  • Buffer

Google testar nu ”Snabbtitt”, eller ”Quick view” som det också Google Mobilkallas, i mobiltelefonen. Snabbtitt har tidigare bara fungerat på pdf-filer i sökmotorn, men verkar nu också testas för Wikipedia.

Det här uppmärksammades av Wissam Dandan när han gjorde en sökning på ”SEO” på sin iphone5 och fick upp en stor blå knapp med texten ”Quick view” på.

Quick View - Snabbtitt

För mig verkar det som att Google pushar Wikipedia mer och mer. Vi har nu sen ett tag tillbaka fått se hur Knowledge Graph tar stor plats (inte i Sverige men i USAs sökresultat). Jag har också under kategorin google söktips visat hur imponerande bra resultat Google lyckas plocka fram med Knowledge Graph. Men om man slänger en närmare titt på varifrån Google plockar sin information så är det oftast via Wikipedia. Antagligen för att Wikipedia oftast får bra och relevanta länkar från webbplatser där informationen kring länkarna oftast pratar om just det som Wikipedia-sidan handlar om.

Barry Schwartz skrev också en post om det här på Search Engine Land och meddelade att han hade kontaktat Google angående ”Snabbtitt” (Quick view). Vi får se vad Google säger.

Såhär ser Snabbtitt ut för PDF-filer:

Snabbtitt för PDF Sökmotoroptimering Google

Sökningen här ovan är gjord i Google-appen på en iphone4. Sökfrasen är ”sökmotoroptimering google”.