Google Shopping till Sverige?

  • Buffer

Hur lång tid är det kvar tills Google officiellt lanserar Google Shopping i Sverige? Google Shopping
I november förra året skrev Google att de är på väg att göra tjänsten globalt tillgänglig, men det fanns inget datum satt. Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Japan, Italien, Spanien, Nederländerna, Brasilien, Australien och Schweiz var först ut att få ta del av Google Shopping utanför USA. Men nu har jag själv stött på annonser från nelly.com och zalando.se lite för många gånger för att ignorera. Det är inte bara sökningar i inloggat-läge, utan även i incognito-läge.

Google Shopping Sverige

 

Google pratar om UX (user experience)

Google Commerce bloggen skrev i slutet av juli att de från 30 augusti 2013 kommer att stänga ner Google shopper-appen för att öka integrationen med den vanliga söktjänsten och med Googles Sök-app. Allt för många söker efter mer information kring produkter och ett sätt att handla smartare, vilket i sin tur ger Google ännu större anledning till att lägga fokus på sin sökmotor och att utöka annonsytorna i den. Det låter enligt mig vettigt att samla allt på ett ställe och skippa massa externa appar. Men användarvänligheten blir (enligt mig) helt klart sämre om man konstant blir utsatt för ett högtryck av annonser. Men det är trots allt något vi inte kommer att komma ifrån. Money has to be made.

Google Shopping Sverige - jackor online - Sök på Google

Konkurrensen ökar

Inte så oväntat kommer Google Shopping att konkurrera med många prisjämförelsetjänster. Google letar bland sina betrodda e-handlare för att presentera det bästa valet för just dig. Det blir inte bara tuffare i det organiska söket, utan också för de företag som annonserar via Google Adwords. Det viktiga för Google nu är bara att hålla en hög kvalitet på sina jämförelser och se till att rakt av dåliga e-handlare inte lyckas smyga sig in bland de betrodda.

  • http://www.alexseo.se/ Alexander Edbom

    Skulle vara öppen för alla i slutet av november enligt en på Googles Support.
    Just nu är det bara utvalda betatestare som får leka i Sverige.