Google Instant Preview borta från sökresultaten

  • Buffer

Google lanserade tjänsten Google Instant Preview i november 2010Cachad, Liknande, Dela och gav oss då möjligheten att ta en förhandstitt på den cachade versionen av sidorna i sökresultaten. Nu har Google valt att plocka bort den möjligheten och ersatt den med en drop-down meny istället. Anledningen till att de tagit bort Instant Preview är att den inte är så populär. På webmaster help forumet skriver Google anställda Jessica S:

As we’ve streamlined the results page, we’ve had to remove certain features, such as Instant Previews. Instant previews saw very low usage by our users, and we’ve decided to focus on streamlining the page to benefit more users.

Så här såg det ut med Google Instant Preview innan det togs bort. Till höger ser du den cachade versionen av sidan. I en senare uppdatering av funktionen byggdes ett förstoringsglas in som visade informationen du letade efter på landningssidan (den svarta rutan på bilden):

Cachad version av Wikipedia SOPA

Det uppmärksammades av Barry Schwartz i början av februari att drop-down menyn med cache, liknande och dela var i sin test-fas. Men nu ser det ut som att drop-down menyn är på plats och att Instant Preview är helt borta.

  • http://twitter.com/AlexanderEdbom Alexander Edbom

    Vadå, var det bara jag som älskade Instant Previews? :'(

    • http://wernertoniste.se/ Werner Töniste

      Näe, även jag gillade funktionen. Synd att de plockade bort den :/